Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €
Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €

Fitoestrogeni naravno lajšajo simptome menopavze


Fitoestrogeni so naravne snovi iz rastlin s podobno strukturo kot ženski spolni hormon estrogen. 

Ključni krivec za slabo počutje v času menopavze je manjko estrogena, ki podre hormonsko ravnovesje. Ženske to občutijo kot hormonske spremembe, kar se izraža v nespečnosti, slabem počutju, utrujenosti in ostalih simptomih menopavze. 

Fitoestrogeni so naravne snovi iz rastlin, ki imajo podobno strukturo kot ženski spolni hormon estrogen. Nahajajo se v določenih rastlinah (črna detelja, soja) in prehranskih virih ter lahko vplivajo na receptorje za estrogen v telesu. 

Vpliv fitoestrogenov na menopavzo: 
V obdobju menopavze se proizvodnja endogenega estrogena zmanjša in zgodijo se , so vročinski oblivi, nočno potenje in težave s kostmi. Fitoestrogeni lahko delujejo kot blažilo ali kot lažni estrogen in tako ublažijo simptome menopavze.

Ker fitoestrogeni delujejo naravno in imajo šibkejši učinek na telo, je pomembno, da jih redno uživamo dalj časa, da bi res začutili in izkoristili njihov potencial za uravnavanje hormonskega ravnovesja.


Črna detelja (Trifolium pratense) in menopavza: 
Črna detelja je bogata s fitoestrogeni, zlasti izoflavoni, ki pomagajo uravnavati hormonsko ravnovesje med menopavzo. Velja za povsem varen način naravnega uravnavanja hormonov.


Kako črna detelja vpliva na simptome menopavze:

Vročinski oblivi in nočno potenje: Izoflavoni črne detelje lahko zmanjšajo pogostost in intenzivnost vročinskih oblivov ter nočnega potenja, kažejo študije.

Zdravje kosti: Fitoestrogeni v črni detelji delujejo kot blažilec pomanjkanja estrogena, kar je koristno za zdravje kosti med menopavzo.


Z izvlečki iz črne detelje lahko ženske v menopavzi najdejo naravno olajšanje simptomov ter podporo za hormonsko ravnotežje in zdravje kosti. 


Femisol, s svojo uravnoteženo formulo z naravnimi sestavinami, celovito podpira žensko dobro počutje med menopavzo. Zmanjšuje simptome, kot so vročinski oblivi in nihanje razpoloženja, ter hkrati podpira zdravje kosti, srca in kognitivne funkcije. Izberite Femisol za naravno in celostno podporo vašemu telesu v menopavzi.




Potrebujete več informacij? Tukaj smo za vas Pišite nam

Pošlji
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Izdelava: MMstudio
Zapri zapri Na spletnih straneh Femisol.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.