Brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €
Brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €
Pogosta vprašanja Femisol


Kaj je menopavza in kdaj se začne?
Menopavza je naravni del procesa staranja za vsako žensko. Opredeljuje se kot obdobje, ko ženska eno leto nima menstruacije. Starost, ko se menopavza pojavi, je različna, vendar se običajno zgodi v poznih 40-ih ali zgodnjih 50-ih letih.

Zaradi upada hormona estrogena in porušenega ravnovesja, je to obdobje čustvenih in fizičnih sprememb. 
Prinese lahko številne spremembe v telesu, saj so simptomi posledica zmanjšane proizvodnje estrogena in progesterona v jajčnikih. Simptomi vključujejo vročinske oblive, povečanje telesne mase ali suhost nožnice. 

Ženske menopavzo doživljajo različno -  nekatere jo čutijo kot blago utrujenost, druge bomo potrebovale zdravniško pomoč. Obdobje menopavze je obdobje novih začetkov in ne slabega počutja, osamljenosti in jeze.

Katere so najpogostejše spremembe med menopavzo?
Najpogostejše telesne spremembe, ki se zgodijo so vročinske oblivi, nočno potenje, težave s spanjem, suhost nožnice, spremembe v razpoloženju in povečanje telesne mase. Prav tako upad hormonov spremeni tudi kožo, lase ter kosti - spremeni se namreč struktura, elastičnost tako kože, las, nohtov ter kosti. 
Kaj je glavna prednost prehranskega dopolnila Femisol?
Glavna prednost Femisol prehranskega dopolnila je, da zajame žensko kot celoto in ji pomaga skozi problematično obdobje menopavze. Gre za obdobje hormonskih nihanj, sprememb v razpoloženju ter fizičnih sprememb na koži, laseh in nohtih. Zaradi dodanih vitaminov (vitamini C, D3, B6, E) in mineralov (cink) je Femisol v bistvu edino prehransko dopolnilo, ki ga potrebujete.
Ali vsebuje umetne hormone?
Ne, Femisol je naravno prehransko dopolnilo in ne vsebuje umetnih hormonov. Njegova glavna sestavina so izoflavoni črne detelje (fitoestrogen), ki je znana po svojih pozitivnih učinkih na simptome menopavze in se uporablja za naravno zdravljenje simptomov menopavze.

 Fitoestrogeni so snovi, ki so po kemijski strukturi podobni ženskim spolnim hormonom, posnemajo ali uravnavajo delovanje endogenih estrogenov, navadno z vezavo na estrogenske receptorje in s tem pripomorejo k hormonskemu ravnovesju. Ker gre za naravne sestavine, ki so šibkejše v svojem delovanju, je priporočen čas uživanja vsaj 3 mesece.

Kdaj so vidni prvi učinki uživanja Femisol?
Delovanje Femisol je naravno in brez umetnih hormonov ter tako prijazno vašemu telesu. Zaradi naravnih sestavin in šibkejšega delovanja kot hormonske terapije potrebujejo malo več časa, da telo absorbira sestavine in se nanje odzove. Naše zveste uporabnice poročajo o prvih vidnejših znaki že po približno 3 tednih, ko se izboljša splošno počutje -  manj utrujenosti, več elana in energije za vsakdanje opravke.  

Načeloma po 2 mesecih uživanja se občuti tudi konkretno manj vročinski oblivov, boljše spanje in občutek mirnosti kot ste ga bile navajene. Svetujemo, da pogledate že pripravljene akcijske pakete za 2 ali 3 mesece. 
Ali lahko Femisol pomaga pri dvigu libida v menopavzi?
Femisol združuje izvleček črne detelje in maco, ki jima študije pripisujejo pozitivne učinke na dvig spolne sle, dvigu razpoloženja ter libida.
Kako dolgo traja menopavza?
Menopavza je obdobje in ne trenutek v življenju. Simptomi se lahko počasi pojavljajo že nekaj let pred samo menopavzo. Popolnoma se menopavza potrdi, ko ženska nima menstruacije vsaj eno leto.

Pri večini žensk traja obdobje menopavze (skupaj s perimenopavzo) nekje od 5 do 10 let. Glede na to, da se življenjska doba povečuje in je za ženske ocenjena na okoli 85 let, obdobje menopavze nikakor ne pomeni konca, temveč zgolj prehod v bolj zrelo obdobje. 

Pomembno je, da v tem obdobju dobro poskrbite zase, da se boste dobro počutile in še naprej uživale v življenju. Dodatno pozornost velja nameniti tudi zdravi prehrani, redni telesni aktivnosti, zadostni hidraciji, počitku ter skrbi za duševno zdravje.

Ali bo Femisol pomagal pri vročinskih oblivih?
Da, mnenja naših uporabnic poročajo o drastičnem upadu in manjši intenziteti vročinskih oblivov. Vročninski vali oziroma valunga je posledica spremenjenega hormonskega ravnovesja, ki ga Femisol ponovno vzpostavi.
Zelo težko požiram kapsule, kaj svetujete?
V primeru, da imate težave s požiranjem kapsul vam svetujemo, da jo odprete in vsebino stresete v kozarec z vodo ter popijete. 
Pogosta vprašanja Omega


Kaj so Omega-3 maščobne kisline?
Omega-3 maščobne kisline so esencialne maščobe, ki jih telo ne more samo proizvajati in jih moramo pridobiti s hrano. Pomembne so za zdravje srca, možganov in oči.
Katera živila so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami?
Ribe, kot so losos, skuša in sardine, oreščki, lanena semena, chia semena in algsko olje so odlični viri omega-3 maščob. Javni inštitut za varovanje zdravja priporoča uživanje hrane bogate z omego vsaj 2-3 x na teden. Če ne jeste npr. rib tolikokrat na teden, potem je lažje zaužiti dovolj omege-3 preko prehranskega dopolnila.
Kakšne so koristi uživanja omega-3 maščob za srce?
Omega-3 maščobne kisline so zelo pomembne za zdravo in dolgo delovanje srca. Številne študije so dokazale, da redna uporaba lahko zniža raven trigliceridov, uravnava krvni tlak, zmanjša vnetja ter pomagajo ohranjati zdravo srčno-žilno funkcijo. Glede na študije, naj bi imel pozitiven vpliv tudi na počutje in razpoloženje.
Kako omega-3 maščobne kisline vplivajo na možgane?
DHA, ena od omega-3 maščob, je ključna za razvoj in delovanje možganov. Uživanje omega-3 maščob je povezano z izboljšano kognitivno funkcijo, lažjim povezovanjem miselnih procesov, boljšo koncentracijo in spominom ter z zmanjšanim tveganjem za nevrološke bolezni. Velik del naših celic v možganih vsebuje tudi maščobo  in prav zato je dodajanje Omega-3 pomembno za dobro delovanje in zaščito pred starostnimi boleznimi.
Kaj pomeni "čisto" ribje olje in zakaj je pomembno za kakovost?
Bolj kot je ribje olje, ki ga zaužijemo čisto, manj je v njem nečistoče, kot so težke kovine. To izboljša kakovost olja, okus ter zmanjša tveganje za potencialno kontaminacijo. EPAX ribje olje, ki je uporabljeno v Infinivit  omega-3 je eno najbolj čistih ribjih olje in izpolnjuje vse kriterije odlične kakovosti, nizke oksidacije ter čistosti olja.
Zakaj je pomembno izbrati ribje olje z visoko koncentracijo omega-3 maščob?
Visoka koncentracija omega-3 maščob v ribjem olju pomeni, da lahko z manjšimi odmerki dosežete zadosten vnos. To olajša vzdrževanje želenih ravni omega-3 v telesu.
Potrebujete več informacij? Tukaj smo za vas Pišite nam

Pošlji
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Izdelava: MMstudio
Zapri zapri Na spletnih straneh Femisol.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.