Femisol® - poskrbi za dobro počutje tudi v menopavzi. Najvišja nemška kakovost.
Naročilo >

Pogosto zastavljena vprašanja

 • Kaj je menopavza?

  Menopavza je naravni del procesa staranja, ki doleti vsako žensko. Pri tem ne gre za bolezen ali problematično stanje. Zaradi upada hormona in porušenega ravnovesja, je to obdobje čustvenih in fizičnih sprememb. Najpogostejši so povečanje telesne mase, nočno potenje in nespečnost, vročinski oblivi, nihanje razpoloženja in slabo počutje, nizka energija, nizek spolni nagon in spremenjen videz. Upad hormonov namreč spremeni strukturo, elastičnost tako kože, las, nohtov ter kosti. 

 • Kako deluje Femisol?

  Femisol® je prehransko dopolnilo, ki vsebuje optimalno kombinacijo vitaminov in mineralov, ki imajo vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov (vitamin B6), prispevajo k zmanjševanju utrujenosti (vitamin B6 in C)normalnemu psihološkemu delovanju (vitamin B6 in C) in ohranjajo zdrave kosti, zobe, lase in kožo (vitamin D in cink). Namenjen je ženskam, ki si želijo lajšati simptome menopavze in se počutiti bolje.

  Glavni razlog za slabo voljo in počutje, ki spremljajo menopavzo, je porušeno hormonsko ravnovesje, ki pomembno vpliva na zdravje in počutje. V ženskem telesu po 40. letu začne upadati proizvodnja ženskega hormona estrogena. Ključno, da pomagamo telesu vzpostaviti hormonsko ravnovesje, ki je pomembno za dobro počutje in zdravje. Prav s tem namenom je vitamin B6 eden ključnih sestavin Femisola, saj ima dokazano vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov.

 • Komu je Femisol namenjen?

  Namenjen je ženskam v obdobju menopavze, ki si želijo lajšati simptome menopavze. Priporočamo ga vsem ženskam, ki se v teh obdobjih soočajo z vročinskimi valovi ali oblivi, nočnim znojenjem, nihanjem razpoloženja in razdraženostjo, z nespečnostjo in utrujenostjo in zmanjšano željo po spolnosti, ter drugimi simptomi menopavze, ki so povezani z izgubo kolagena in estogena v koži, laseh, nohtih in kosteh.

 • Kaj je glavna prednost prehranskega dopolnila Femisol?

  Glavna prednost Femisol prehranskega dopolnila je, da zajame žensko kot celoto in ji pomaga skozi problematično obdobje. Gre za obdobje hormonskih nihanj, sprememb v razpoloženju ter fizičnih sprememb na koži, laseh in nohtih. Velikokrat ti občutki vodijo v slabo razpoloženje ter nizko samozavest.  Poleg črne detelje in mace so v Femisolu prisotni tudi vitamini C, vitamin B6, vitamin D ter cink, ki imajo dokazano pozitiven učinek delovanje hormonov ter boljše počutje (manjša utrujenost). Femisol je proizveden v Nemčiji po najvišjih standardih kakovosti (GMP in ISO certifikat).

  BOLJŠE POČUTJE:

  • normalno psihološko delovanje in delovanje živčnega sistema (vitamin B6, baker in C)
  • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema (vitamin B6, D, baker in C)
  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti (vitamin B6 in C)
  • ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom (baker in vitamin B6)

  DELOVANJE HORMONOV:

  • uravnava delovanje hormonov (vitamin B6)

  VPLIV NA ZUNANJI IZGLED:

  • ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, kože in zob (vitamin C)
  • prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov, kože (cink)
  • prispeva k ohranjanju vida (cink)

 • Ali vsebuje umetne hormone?

  Femisol je naravno prehransko dopolnilo in ne vsebuje umetnih hormonov. Njegova glavna sestavina so izoflavoni črne detelje (fitoestrogen), ki je znana po svojih pozitivnih učinkih na simptome menopavze in se uporablja za naravno zdravljenje simptomov menopavze. Fitoestrogeni so snovi, ki so po kemijski strukturi podobni ženskim spolnim hormonom, posnemajo ali uravnavajo delovanje endogenih estrogenov, navadno z vezavo na estrogenske receptorje in s tem pripomorejo k hormonskemu ravnovesju. Ker gre za naravne sestavine, ki so šibkejše v svojem delovanju, je priporočen čas uživanja vsaj 3 mesece.

 • Kdaj lahko začnem z uživanjem Femisola?

  Z uživanjem lahko začnete takoj, ko začutite, da vaše telo prehaja v klimakterij. Prvi znaki so,  neredna menstruacija, nihanje razploženja, slaba volja, vročinski oblivi, nočno potenje in nespečnost itd. Priporočamo uživamo Femisola vsaj 3 mesece. Vzemite dve kapsuli dnevno, eno zjutraj in eno zvečer s tekočino.

 • Ali bo Femisol pomagal pri vročinskih oblivih?

  Vročninski vali oziroma oblivanje, ki ga spremlja rdečica in lahko traja nekaj sekund ali pa nekaj minut, je posledica spremenjenega hormonskega ravnovesja. Nanj pozitivno vpliva uživanje vitamina B6 ter kombinacije mace ter izoflavonov črne detelje. 

 • Ali je Femisol kakovostno prehransko dopolnilo?

  Izdelki so proizvedeni v Nemčiji, v skladu z najvišjimi standardi kakovosti (ISO 9001:2008, GMP/HACCP, DE-ÖKO-024) ter kontrolirani z notranjo in zunanjo revizijo. Proizvajalec je zavezan k proizvodnji zgolj visoko kakovostnih izdelkov iz kontroliranih in varnih surovin. Femisol ne vsebuje umetnih hormonov in je primeren tudi za vegane.

 • Kako dolgo je priporočljivo uživati Femisol?

  Priporočamo, da prehransko dopolnilo Femisol za optimalne rezultate uživate vsaj 3 mesece za optimalne rezultate. Vsebuje naravne sestavine in je primeren za dolgotrajno uživanje brez stranskih učinkov.

 • Kako hitro lahko pričakujem prve učinke?

   Prve spremembe lahko pričakujete že po nekja tednih uporabe. Sicer pa svetujemo uporabo vsaj 3 mesece.

 • Ali lahko začnem jemati Femisol pred menopavzo?

  Femisol lahko začnete uživati takoj, ko se vam pojavijo neredne menstuacije in ostali simptomi, ki so značilni za obdobje pred menopavzo oziroma menopavze.

 • Ali lahko jemljem Femisol tudi po menopavzi?

  Zaradi vsebnosti formule, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov in zelišč, je primeren tudi za obdobje po menopavzi, ko se ženske soočajo s težavami, ki so posledica spremenjenih količin estrogena v telesu. Nekaj let po menopavzi se tako pogosto pojavijo kardiovaskularne bolezni, osteoporoza in porast telesne mase.

 • Ali lahko Femisol pomaga pri dvigu libida (spolnega poželenja) v menopavzi?

  Femisol združuje dve sestavini, ki imata glede na rezultate študij pozitivne učinke na libido. Črni detelji, zaradi vsebnosti naravnega estogena pripisujejo pozitivne učinke na dvig spolne sle, pomoči pri težavah z erekcijo in plodnostjo. Druga sestavina je maca, ki je poznana po svojih pozitivnih učinkih na plodnost, dvigu razpoloženja ter libida.

 • Ali moram uživati še kakšne vitamine dodatno?

  Prehransko dopolnilo Femisol vsebuje že optimalno kombinacijo vitaminov in mineralov ter tradicionalna zelišča, ki jih ljudje že dolgo uporabljajo za zdravljenje simptomov menopavze. Uživanje drugih prehranskih dopolnil s podobnimi sestavinami ali nalogami ni priporočjivo, da ne presežete priporočenega dnevnega odmerka.

 • V družini imamo raka dojk (hormonsko odvisen rak) ali lahko uživam Femisol?

  Femisol vsebuje naravne hormone, ki so prisotni v izoflavonih črne detelje in so najpogosteje uporabljeno zelišče za lajšanje simptomov menopavze. Fitoestrogeni so naravne snovi, ki so po kemijski strukturi podobni ženskim spolnim hormonom, posnemajo ali uravnavajo delovanje endogenih estrogenov in s tem pripomorejo k hormonskemu ravnovesju. Številne raziskave (glej Študije) so potrdile varno uporabo fitoestrogenov pri zdravih ženskah tudi daljše obdobje.

 • Kako se uživa Femisol?

  Vzemite dve kapsuli na dan, najbolje eno zjutraj in drugo zvečer s tekočine. Kapsule so prijetnega okusa. Priporočamo uživanje vsaj 3 mesece. 

 • Katere so glavne prednosti uporabe črne detelje?

  Črna detelja vsebuje veliko izoflavonov in je pogosto uporabljena kot zelišče za naravno zdravljenje simptomov menopavze. Fitoestrogeni so naravne snovi, po kemijski strukturi podobne ženskim spolnim hormonom, ki posnemajo ali uravnavajo delovanje endogenih estrogenov. Imajo šibkejši učinek kot naravni estrogen, hitreje se razgrajujejo in se ne skladiščijo v tkivih. Med pomembnejšimi viri fitoestrogenov je črna detelja (Trifolium pratense). Prav ekstrakt črne detelje je tudi ena glavnih sestavin prehranskega dopolnila Femisol.

 • Kako dolgo traja menopavza?

  Pri večini žensk traja obdobje menopavze nekje od pet do deset let. Glede na to, da se življenjska doba povečuje in je za ženske ocenjena na nekje okoli 85 let, obdobje menopavze nikakor ne pomeni konca, temveč zgolj prehod v bolj zrelo obdobje. Pomembno je, da v tem obdobju dobro poskrbite zase, da se boste dobro počutile in še naprej uživale v življenju. Dodatno pozornost velja nameniti tudi zdravi prehrani, redni telesni aktivnosti, zadostni hidraciji, počitku ter skrbi za duševno zdravje.

Vse pravice so pridržane © 2012 - 2023
Izdelava: MMstudio
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija
in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj
zapri Na spletnih straneh Femisol.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. (več)