Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €
Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €

Ali sem že v perimenopavzi? Prepoznaj znake.


Po 40. letu se pri ženskah začnejo pojavljajo različni simptomi, ki so povezani z manjšo proizvodnjo estrogena -  začetek perimenopavze.

Perimenopavza je obdobje pred menopavzo, ki se začne nekaj let pred zadnjo menstruacijo in se konča eno leto po njej. Med perimenopavzo se pri ženskah pojavljajo različni simptomi, ki so povezani z manjšo proizvodnjo estrogena. Opaziti ali prepoznati, ali ste v perimenopavzi, je lahko nekoliko zapleteno, saj se simptomi razlikujejo med posameznicami.

Perimenopavza običajno začne med 40. in 50. letom starosti, vendar se lahko za posameznice začne tudi prej ali kasneje. To obdobje traja običajno od nekaj let do desetletja pred dejansko menopavzo, ki se pojavi, ko ženska preneha menstruacijo za vsaj 12 zaporednih mesecev. 

Razumeti začetek perimenopavze in prepoznati simptome je ključnega pomena za ženske, ki se pripravljajo na naravni prehod v menopavzo. 

Znaki, ki kažejo, da bi lahko bila ženska v perimenopavzi:

1. Neredne menstruacije
Eden od značilnih znakov perimenopavze je nepravilna menstruacija. To lahko vključuje krajše ali daljše cikle, bolj ali manj obilna obdobja ter preskakovanje menstruacij.

2. Vročinski oblivi in nočno potenje:
 Telesne spremembe, kot so nenadni vročinski oblivi, pogosto ponoči, in intenzivno potenje, so pogosti simptomi perimenopavze.

3. Nihanje razpoloženja
Hormonske spremembe lahko vplivajo na čustveno stanje, kar se kaže v nihanju razpoloženja, tesnobi, razdražljivosti ali depresiji.

4. Težave s spanjem: 
Nespečnost ali prebujanje ponoči lahko postanejo pogostejši v perimenopavzi.

5. Suhost nožnice: 
Zmanjšana proizvodnja estrogena lahko vpliva na stanje nožnice, kar lahko povzroči suhost, srbenje in bolečino med spolnim odnosom.

6. Zmanjšanje spolne želje: 
Hormonske spremembe lahko vplivajo na libido in zmanjšajo spolno željo.


Perimenopavza je naraven del življenja ženske, je začetek obdobja notranjih sprememb in mnoge ženske v tem obdobju novo samozavest, dobro počutje in več časa zase. Kot  v vseh obdobjih je pomemben zdrav način življenja v obliki zdravega življenskega sloga z redno telesno aktivnostjo in zadostno količino spanja, ki lahko pomagajo obvladovati simptome.

Femisol je namenjen ženskam, ki se soočajo s simptomi peri/menopavze ter se zavedajo, da se nove hormonske spremembe odražajo predvsem v počutju, v vrtiljaku čustev  ter utrujenosti. Sestavine, ki imajo dokazano delovanje na uravnavanje delovanja estrogena, poskrbijo za hormonsko ravnovesje in tako na precej enostaven in naraven način lahko dosežete ponovno dobro počutje in samo sebe nazaj.


Potrebujete več informacij? Tukaj smo za vas Pišite nam

Pošlji
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Izdelava: MMstudio
Zapri zapri Na spletnih straneh Femisol.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.