Femisol® - poskrbi za dobro počutje tudi v menopavzi. Najvišja nemška kakovost.
Naročilo >

Icon FemisolFemisol

Kratka predstavitev prehranskega dopolnila Femisol:


Femisol® je celovito prehransko dopolnilo, ki vsebuje kombinacijo vitaminov in mineralov, ki imajo vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov (vitamin B6), prispevajo k zmanjševanju utrujenosti ter izčrpanosti (vitamin B6 in C) in prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju (vitamin B6 in C). 
Prav tako ohranja zdrave kosti, zobe, lase in kožo (vitamin D in cink)

Priporočamo ga zrelim ženskam za lajšanje simptomov perimenopavze in menopavze. Gre torej za starostno skupino žensk od 45. let, kjer se prvi simptomi kažejo kot utrujenosti in pomanjkanje energije. 


Femisol je prava izbira za vse, ki občutite simptome menopavze in bi se rade počutile bolje.  Poskrbeti zase na naraven način je zrela odločitev za miren vsakdan.


Glavne prednosti prehranskega dopolnila Femisol:

 • ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov v menopavzi,
 • deluje na naraven način (izoflavoni črne detelje)
 • skrbno izbrani vitamini in minerali, ki bodo omilili simptome menopavze,
 • vpliva na boljše počutje (manjša utrujenost in močnejši imunski sistem),
 • ohranja zdrave kosti, nohte, kožo in lase,
 • vsebuje maco, ki vpliva na libido in dviguje razpoloženje,
 • narejeno v Nemčiji v skladu z GMP standardi.


Kakovost in vaše zadovoljstvo sta nam pomembna.


Prehransko dopolnilo Femisol vsebuje zgolj sestavine najvišje kakovostiProizveden je v Nemčiji, v skladu z najvišjimi standardi kakovosti (ISO 9001:2008, GMP/HACCP, DE-ÖKO-024) ter kontroliran z notranjo in zunanjo revizijo.


Priozvedeno v Nemčiji v sodelovanju z Goerlich Pharma


Menopavza je naraven proces, ki je normalen za vsako žensko.


Menopavza ali prenehanje menstrualnih krvavitev označuje konec ženskega reproduktivnega obdobja.  Povprečna starost slovenske ženske ob začetku menopavze je 50 let.  

Pri nekaterih ženskah obdobje menopavze preide neopazno, druge pa se srečujejo s težavami in simptomi, ki trajajo mesece ali celo leta in vplivajo na kakovost njihovega življenja.

Termin menopavza se pogosto uporablja za celotno obdobje, ki ga napoveduje perimenopavza (od 40. - 50. leta) in obdobje po menstrualnih krvavitvah ali postmenopavza.Najpogostejši simptomi menopavze so:

 • pojav vročinskih oblivov in/ali intenzivno potenje ponoči,
 • slabo počutje (utrujenost, izčrpanost, razdražljivost in nihanja v razpoloženju), nespečnost, depresija
 • glavoboli, pozabljivost, težave s koncentracijo,
 • izsušena nožnica, slabši libido, 
 • suha, tanka koža brez sijaja, ki se hitro stara in izgublja čvrstost,
 • urinska inkontinenca, pogostejše uriniranje, vnetje sečil,
 • nabiranje kilogramov.

Vsaka ženska po svoje doživlja menopavzo. 

Nekatere so zgolj malo utrujene, pri drugih so simptomi močnejši in lahko poslabšajo kvaliteto življenja. V tem primeru je edina pot, da poiščete pomoč,  lahko v obliki prehranskih dopolnil ali hormonske terapije, če so simptomi res hudi. Pomembno je, da sledite svojemu telesu in poskrbite za svoje dobro počutje.


Hormonsko ravnovesje je pomembno za zdravje in dobro počutje.


Glavni krivec za spremembe v telesu je porušeno hormonsko ravnovesje, ko zaradi znižanja hormona estrogena v telesu pride do upada spolnih hormonov. Posledično jajčnika počasi prenehata delovati (izguba menstruacije), ženska pa preide iz rodnega v nerodno obdobje

Hormonsko ravnovesje v telesu je pomembno za dobro počutje in zdravje. Menopavza je fiziološki proces in ne bolezen. Lahko je obdobje novih začetkov in dobrega počutja. 


Komu je Femisol namenjen


Pri sestavi prehranskega dopolnila Femisol smo imeli v mislih ženske stare od 45. let naprej. Tiste,  ki se zavedajo menopavznih sprememb v svojem telesu in iščejo naravno rešitev, ki bi jim ponovno omogočila kakovostno življenje. Poleg tega rade skrbijo za svoj zunanji videz. 


Odločitev za Femisol je odločitev:
 • za bolj kakovostno življenje in mir v sebi
 • za več energije in boljše razpoloženje
 • za ohranjanje zdrave kože, las in kosti
 • za kakovostne prehranske dodatke

 
Področja, kjer ima  Femisol dokazano delovanje:

 • Uravnava delovanje hormonov (vitamin B6)
  Hormonsko ravnovesje je zelo pomembno za dobro počutje in vitamin B6 pomaga uravnavati hormone na naraven način. 

 • Manj utrujenosti ter normalno psihološko delovanje (vitamina B6 in C)
  V toku sprememb je zelo pomembno, da obdržimo psihološko zdravje. Med menopavzo se velikokrat pojavijo negativne in temne misli, ki lahko vodijo v žalost, občutke nerazumljenosti, osamljenosti ali celo depresijo. 

 •  Ohranja zdrave kosti, zobe, lase in kožo (vitamina D3 ter C in cink)
  Padec hormonov ima vpliv tudi na naš izgled. Ponavadi se pojavi bolj suha koža, bolj opazne gubice, spremenijo se tudi lasje. Ti postanejo tanjši in šibkejši. Padec estrogena se kaže tudi na sami gostoti kosti, ki začne padati po 50. letu in pogosto se pojavijo začetki osteroporoze (bolečine v hrbtenici, slaba telesna drža ter pogostejši zlomi kosti). 

Femisol vsebuje tudi tradicionalna zelišča kot so črna detelja, maca in ginseng, ki imata že dolgo tradicijo pri lajšanju simptomov menopavze.V menopavzi se spremeni tudi zunanji izgled.


Za večino žensk je menopavza obdobje sprememb. Sprememb, ki se izražajo v počutju (menjavanje razpoloženja, utrujenost, manjši libido) in tudi v zunanjem videzu. Zato je še toliko bolj pomembno, da se poslušate in poskrbite zase na naraven in nežen način.

Pri spremembah zunanjega videza ženske najprej opazimo, da koža in lasje izgubljajo svojo elastičnost, sijaj in volumen.  Pojavi se bolj suha koža ter kakšna gubica več.

Prehransko dopolnilo Femisol poskrbi, da se boste počutile lepe tudi navzven, saj vsebuje vitamin C, (ki ima vpliv na nastenek kolagena, ki je pomemben za ohranjanje zdravih žil, kosti, las ter nohtov) ter cink, ki vpliva na ohranjanje zdravih kosti, kože, las in nohtov. Kako si lahko pomagamo v menopavzi?


V prvi vrsti svetujemo, da se poslužujete enostavnih in zdravih načinov pomoči. K temu se šteje zdrava prehrana, redna rekreacija, dovolj počitka, veliko vode ter razumevanje samega sebe.

Včasih pa to ni dovolj in so sami simptomi tako hudi, da že resno vplivajo na naše življenje in ga spreminjajo. S tem mislimo npr. na hudo nespečnost, ki traja dlje časa ter nočno potenje, pogoste vročinske oblive, hitro spreminjanje razpoloženja itd. 

Poskrbeti zase je zrela odločitev. Če lahko bo boljšega počutja, do bolj mirnih dni in noči pridemo naravno, pa še toliko bolje.Naravna pomoč pri simptomih menopavze 


Pomagamo si lahko s FITOESTROGENI, ki so naravne snovi, po kemijski strukturi podobne ženskim spolnim hormonom, ki posnemajo delovanje endogenih estrogenov in so varni za uporabo tudi daljše obdobje

Imajo šibkejši učinek kot naravni estrogen, hitreje se razgrajujejo in se ne skladiščijo v tkivih. Med pomembnejšimi viri fitoestrogenov je črna detelja (Trifolium pratense). Prav izvleček črne detelje je tudi ena glavnih sestavin prehranskega dopolnila Femisol.


Predlagamo, da si preberete tudi  mnenja uporabnic o Femisol prehranskem dopolnilu.Sestavine: Pregled vitaminov in mineralov in njihovega delovanja po EFSA:


menopavzaVitamin B6 prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov ter pri delovanju imunskega sistema.


menopavzaVitamin D3 prispeva k ohranjanju zdravih kosti, zob, mišic in prispeva k delovanju imunskega sistema.


menopavzaVitamin C prispeva k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju, k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, kože in zob. Prav tako ščiti celice pred oksidativnim stresom.


femisolCink prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov, kože in vida. Prav tako ima vlogo zaščiti celic pred oksidativnim stresom. 


menopavzaBaker ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter zaščiti celic pred oksidativnim stresom.Vsebnost v dnevnem odmerku
% PDV*
Črna detelja izvleček/500 mg/
od tega izoflavoni40 mg/
Korenina mace- izvleček 400 mg/
Ginseng- izvleček100 mg/
Vitamin C100 mg125 %
Cink10 mg100 %
Baker1, 25 mg125 %
Vitamin B61, 2 mg86 %
Vitamin D310 mcg200 %
% PDV* = priporočeni dnevni odmerek
/ = ni podatka o PDV


Sestavine po padajočem vrstnem redu: 

Izvleček črne detelje (Trifolium pratense), izvleček korena mace (Lepidium meyenii), izvleček ginsenga (Panax ginseng), vitamin C (askorbinska kislina), cink (cinkov glukonat), baker (bakrov glukonat), vitamin D3 (holekalciferol), vitamin B6 (piridoksin HCl), sredstvo proti zgoščevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, ovojnica kapsule: HPMC celuloza, stabilizator: mikrokristalinska celuloza.

Dnevni odmerek: 2 kapsuli
Število dnevnih odmerkov v embalaži: 30

Črna detelja (Trifolium pretense)simptomi menopavze


Črna detelja (angl. red clover) vsebuje veliko izoflavonov in je že dolgo poznana kot najbolj razširjeno zelišče za naravno lajšanje simptomov menopavze. 

Izoflavoni črne detelje v telesu delujejo podobno kot ženski spolni hormon estrogen. Naravna raven estrogena se pri ženskah med menopavzo zniža, izoflavoni pa pomagajo blažiti to spremembo. Za dobro počutje je hormonsko ravnovesje zelo pomembno. Osnovne sestavine prehranskega dopolnila Femisol so prav izoflavoni črne detelje ter vitamin B6, ki ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov.

Raziskave so pokazale, da je črna detelja varna za večino ljudi in in že po nekaj tednih uporabe omili simptome menopavze ter prinaša pozitivne spremembe v zdravje lasišča, las, kože, libida, razpoloženja, spanja in energije. Priporočamo, da se za optimalne rezultate uporablja prehransko dopolnilo Femisol vsaj 3 mesece.


 

Maca (ekstrakt korena Mace)menopavza


Maca je rastlina, ki pomaga reševati mnoge zdravstvene težave sodobnega človeka. V Peruju (Andih), kjer zdravilna rastlina maca uspeva, je tradicionalna v prehrani, prav tako pa tudi v ljudskem zdravilstvu že polnih 2000 let.

V raziskavi so odkrili, da ima še posebej močan učinek na delovanje hormonov, ki uravnavajo delovanje žleze hipofize, ki uravnava delovanje celega človeškega hormonskega sistema. 

Maca deluje na uravnoteženo hormonsko delovanje, njeni pozitivni učinki pa so: povečuje libido ter plodnost, uravnava menstrualni cikel in PMS-simptome ter izboljšuje razpoloženje.


 

Ginseng (Panax Ginseng)menopavza


Ginseng se že stoletja uporablja v Aziji in Severni Ameriki. Mnogi ga uporabljajo za izboljšanje kognitivnih funkcij, koncentracije, spomina in fizične vzdržljivosti. 

Znano je, da krepi imunski sistem, pomaga pri kronični utrujenosti in ima  že dolgo zgodovino uporabe  pri lajšanju simptomov menopavze. 

Več o študijah

Navodila za uporabo:


Vsebina: 60 kapsul. Zadostuje za 30 dni.
 
Navodila za uporabo: vzemite dve kapsuli Femisol dnevno po obroku (eno zjutraj ter drugo zvečer) s tekočino. Ne uživajte skupaj z drugimi zdravili za lajšanje simptonov menopavze. Kapsule Femisol uživajte vsakodnevno brez premora. 

Za optimalne rezultate uživajte Femisol vsaj 3 mesece, saj telo potrebuje čas, da vskrka hranila in nanj odreagira.  Delovanje je naravno.
 
Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.
 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. V primeru poškodovane ali nepopolne embalaže prehranskega dopolnila ne zaužijte. Shranjujte nedosegljivo otrokom!
 
Shranjujte zaščiteno pred vlago in svetlobo pri temperaturi do 25° C.
Serijska številka in rok uporabnosti (uporabno najmanj do) sta odtisnjena na spodnjem delu embalaže.

Neto teža: 48 g

menopavza
"Meni je izdelek prinesel predvsem mirnost čez dan, da me ne razburi več vsaka malenkost in tako je življenje res lepše. Prav tako se je močno zmanjšalo oblivanje čez dan že po dobrem mesecu." Vesna, 48 let


menopavza
"Jaz mu dam oceno 5 plus, meni je res pomagal. Všeč mi je tudi, da že vsebuje polno drugih vitaminov, ki jih moje telo potrebuje in tako vzamem le 2 kapsuli na dan." Marina, 51 let 


menopavza

"Zame čudovit izdelek in ga ne zamejam." Mateja, 48 letmenopavza
"Meni je tabletke kupil mož in takrat sem dojela, da sem res grozna doma. Sedaj jih jemljem že pol leta in se počutim bolje, najbolj opazna razlika je pri vročniskih valih, ki jih skoraj ni več, precej bolje spim in sem boljše volje, saj je precej manj nihanj in migren. Opazila sem razliko tudi na koži, se mi zdi da sem dobila nazaj spet malo sijaja. Včasih si moramo priznati, da potrebujemo pomoč, saj nam lahko hormoni res ponagajajo. Všeč mi je, da gre za naravne hormone in me ne skrbi, da s tem ogrožam svoje zdravje. " Tina, 55 let 


menopavza
"Zame najboljši. Ga jemljem že 6 mesecev in se res bolje počutim. Je tudi edina stvar, ki jo jemljem in se res počutim dobro, tudi moj imunski sistem je ok." Dani, 52 let menopavza
"Končno lahko mirno spim in se ne zbujam vsa premočena. Bolj naspana sem tudi boljše volje." Teja, 48 let


menopavza
"Femisol jemljem sedaj že nekaj mesecev in sem res zadovoljna. Ugotovila sem,  da se počutim boljše in da je tudi moja nožnica manj suha, želja po spolnosti se je vrnila. Za oba je bilo to lepo darilo." Petra, 53 let 


menopavza
"Moram priznati, da sem bila na začetku malce skeptična, ampak po mesecu jemanja  je bilo moje spanje boljše, oblivanja je bilo veliko manj in moje razpoloženje se je bistveno izboljšalo. Iskreno lahko rečem, da izdelek nudi to kar tudi obljublja. Femisol priporočam vsem ženskam v menopavzi." Karmen, 53 let.


menopavza
"Jaz imam 46 let in se mi verjetno menopavza šele pripravlja, sem se pa počutila utrujeno ves čas in zaspano. S Femisol sem dobila nazaj energijo ter sproščenost, da so dnevi lažji in lepši. Všeč mi je, da že vsebuje maco, ki mi jo je priporočila moja ginekologinja." Maja, 46 let

 
menopavza
"Rada bi priporočila femisol vsem ženskam, ki jim menopavza krade življenje. Bila sem ena od njih. Konec vsakega dne tako utrujena in žalostna, zmedena, nenehno vroče in glavoboli... vedela sem, da tako ne morem več naprej, saj ni bilo zdravo ne zame, ne za moža. Zdravljenja s hormonskimi terapijami se malo bojim in sem se odločila najprej poskusiti kaj bolj naravnega in enostavnega. Priporočili so mi Femisol, ki ga sedaj jemljem ze skoraj dva meseca in počutim se prerojeno. Kot da je življenje spet moje in spet uživam v njem. Priporočam!" Marija, 52 let 


menopavza
"Meni je izdelek priporočila prijateljica in čeprav sem že po menopavzi, jih jemljem zaradi boljšega počutja, imunskega sistema in bolj trdih kosti. Prav tako lahko spet uživam v spolnosti." Marta, 59 let


menopavza
"Končno dodatki primerni za ženske v zrelih letih, ki me ne redijo in napihnejo. Vse pohvale!" Katarina, 50 letmenopavza"Tole res deluje! Bi pa rada poudarila, da ga morate jemati približno mesec dni, da res začutuite delovanje. Ne dela čudežev, vendar precej poenostavi in polepša življenje - še vedno mi kdaj hormoni nagajajo, vendar je vse skupaj v milejši obliki in precej manj pogosto, kot je bilo to na začetku. Vročinski vali niso izginili, jih je pa precej manj in so krajši, tako da imam spet kontrolo nad hormoni in svojim življenjem." Mateja, 53 let 


menopavza
"Odličen. Same pohvale z moje strani." Veronika, 53 let menopavza
"Priporočila mi jih je farmacevtka v naši lekarni in moram reči, da meni res pomaga." Tjaša, 49 let


menopavza
"S samo menopavzo sem se srečala že zelo zgoraj in res ni nisem želela hormonskih terapij. Moja ginekologinja je omenila opcijo s prehranskimi dopolnili, ki so bolj naravna in šibka, ampak omilijo težave. Meni pomaga dovolj, da  nisem več tako žalostna, utrujena in raztresena ves čas."  Nina, 45 let


menopavza"Zelo težko sem se sprijaznila, da je prišla že menopavza, saj se v sebi še vedno počutim precej mlajša. Kot direktorica manjšega podjetje in 3x babica potrebujem veliko energije in dobre volje, da preživim vsak dan. In tukaj so mi začeli nagajati hormoni, začela sem se počutiti tako samo in izgubljeno, kot da sem na vrtiljaku. Vsak dan je bil norišnica. Poleg tega sem na koži začela opažati globje gube, postala je bolj siva, lasje pa so izgubili volumen. Torej poleg tega, da sem se počutila grozno, tudi s svojo zunanjostjo nisem bila več zadovoljna. Odločila sem se rešiti tega in poskusila femisol. In res sem zasijala navznoter in zunaj... že samo boljše počutje mi je dalo energijo, da sem se lažje spopadala z vsakodnevnimi izzivi in tegobami. Tudi koža se je popravila." Ana, 49 let 
 
 
simptomi menopavze
"Femisol sedaj uživam že skoraj en mesec in že opazim razliko, saj imam manj vročinskih valov, predvsem se to pozna ponoči, ko lahko končno normalno spim in se ne prebujam vsa premočena. Tudi počutim se odlično in lažje preživim skozi dan. Vem, da moram še malo počakati za celoten vpliv, ampak zaenkrat navdušena." Tanja, 47 let 
 

menopavza"Femisol kupujem sedaj že pol leta in sem zadovoljna. Ne bom rekla, da nimam več nobenega simptoma, jih je pa zagotovo precej manj. To pomeni precej boljše spanje, manj zmedenosti in nihanj razpoloženja pri meni. In to mi povsem zadostuje. Tabletke so majhne in brez okusa, tako da jih je lahko pogoltniti. Jaz sem zadovoljna." Katja, 48 let 


menopavza"Femisol me je rešil v neki točki življenja, ko se nisem več znašla med vsemi spremembami okoli mene in znotraj sebe. Že z jemanjem vsak dan se mi je zdelo, da delam nekaj dobrega zase in sem se počutila, kot da jemljem nazaj kontrolo nad telesom in življenjem. Ko so tudi ostali opazili, da se bolje počutim, sem kar zasijala. In res sem se počutila bolje, tudi spala sem bolje in bila bolje razpoložena. Priporočam ga tudi prijateljicam, menopavza ne sme biti kot nekaj groznega, če si pa lahko pomagamo." Anja, 51 let 


*  Učinek izdelka se lahko razlikuje med posamezniki! Lahko se zgodi, da izdelek nima enakega učinka na vaše telo, kot poročajo nekateri naši kupci.   Zgornja mnenja so rezultat edinstvenih izkušenj naših strank. Čas uživanja, trajanje učinkov in delovanje izdelka se od primera do primera razlikujejo.
 
Femisol
1x Femisol (6% popusta)
29,95 €
2x Femisol (11% popusta)
56,95 €
3x Femisol (17% popusta)
79,95 €
6x Femisol (22% popusta)
149,95 €
Želim naročiti FemisolShadow bottom
Vse pravice so pridržane © 2012 - 2023
Izdelava: MMstudio
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija
in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj
zapri Na spletnih straneh Femisol.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. (več)